2695062152 ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ, Ζακύνθου theodwra26@hotmail.com
hero image

 

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
 

 


Η Ζάκυνθος, το Τζάντε όπως συνήθως την ονόμαζαν οι ποιητές στα παλιά χρόνια, είναι το νησί στο πιο νότιο σημείο των Ιονίων νήσων και το τρίτο σε μέγεθος. Η Ζάκυνθος, νησί με μεγάλες αντιθέσεις όπως παραλίες χρυσής άμμου και επιβλητικές βραχώδεις ακτές, έχει ένα κλίμα εύκρατο, μεσογειακό, με ήπιους χειμώνες και δροσερά καλοκαίρια. 
 

Το νησί είναι "καταπράσινο" σε σημείο που στο παρελθόν τόσο ο Ομηρος όσο και οι Ενετοί κατακτητές του απέδιδαν ονομασίες όπως "Δασώδης" ή "Φιόρο του Λεβάντε".
Οι πολύ ζεστές θάλασσες που βρέχουν τις ακτές, εκτός του ότι προσφέρουν μια ιδιαίτερα μεγάλη τουριστική περίοδο, επέτρεψαν στην Ζάκυνθο να γίνει αντικείμενο διεθνούς ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι στό νότιο μέρος του νησιού αναπαράγονται οι χελώνες CARETTA-CARETTA.

 

Τα τελευταία χρόνια το νησί έχει αναπτυχθεί σταδιακά, ώστε να προσφέρει στον επισκέπτη μοντέρνες υποδομές, αλλά διατηρεί ακόμη, από τις ταβέρνες στην ακρογιαλιά μέχρι τα χωριουδάκια στο εσωτερικό του, την παλιά παραδοσιακή όψη που, μαζί με την χαρά της ζωής και την φιλόξενη διάθεση των κατοίκων του, θα σας κατακτήσει από την πρώτη στιγμή.