2695062152 ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ, Ζακύνθου theodwra26@hotmail.com
hero image

 

ΜΑΝΤΟΛΑΤΟΠΟΙΕΙΟΝ "ΤΟ ΜΕΛΙ"
Παραδοσιακά Προϊόντα | Μαντολάτο - Παστέλι - Μαντόλες | Ζάκυνθος

 

Στο εργαστήριο "ΤΟ ΜΕΛΙ" πρωτοξεκίνησε παρασκευάζοντας παραδοσιακό μαντολάτο Ζακύνθου, το κατεξοχήν γλυκό του νησιού. Το έφεραν στο νησί οι ενετοί και το όνομα του το παίρνει από την ιταλική λέξη μάντολα που σημαίνει αμύγδαλο. 
Στην πορεία, αρχίσαμε να παρασκευάζουμε παστέλι και παραδοσιακές μαντόλες, οι οποίες επίσης χαρακτηρίζουν το νησί μας, πάντα με αγνά και φρέσκα υλικά. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τις παραδοσιακές συνταγές, κρατώντας τες αναλλοίωτες στο χρόνο, εξελισσόμενοι τεχνολογικά και εμπορικά σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.

 


 

Μαντολάτο

Το παραδοσιακό μαντολάτο Ζακύνθου είναι ένα γλυκό που αποτελείται από αμύγδαλα, μέλι, λίγη ζάχαρη και ασπράδι αυγού (αλμπουμίνη), χωρίς την προσθήκη κανενός συντηρητικού.

 

Παστέλι

Εκτός από το μαντολάτο παράγουμε και παστέλι το οποίο περιέχει σουσάμι, μέλι, ζάχαρη και αμύγδαλα. Είναι ένα γλύκισμα πλούσιο σε βιταμίνη Ε και γνωστό τονωτικό, επίσης χωρίς συντηρητικά. 

 

Μαντόλες

Και το τρίτο προϊόν που παράγουμε είναι οι μαντόλες, οι οποίες είναι ολόκληρα καραμελωμένα αμύγδαλα με ζάχαρη χωρίς χρωστικές ουσίες.
 

 

 

 


Λειτουργούμε όλο το χρόνο και τα προϊόντα μας διατίθενται και σε επιλεγμένα σημεία σε όλη τη Ζάκυνθο.

Επικοινωνήστε μαζί μας